Goed om te weten over onze oude meubels

  • De charme, de onvolmaaktheden, de uniekheid en de verhalen die oude meubels vertellen vind ik fantastisch. Hoe meer verhalen een meubel vertelt hoe meer sfeer en warmte het een ruimte geeft. Dit maakt vintage meubels juist zo mooi. Maar het betekent ook dat het geen nieuw meubel is. Ik zorg ervoor dat het meubel stabiel is en dat alles werkt. 

  • Oude meubels kunnen houtworm bevatten, hier valt bijna niet aan te ontkomen. Dit is waarom ik elk houten meubel behandelen met een professionele anti-houtworm spray. De gaatjes die de houtworm veroorzaakt hebben, blijven soms wel zichtbaar. Vooral aan de binnenkant zul je deze gewoon blijven zien. Aan de buitenkant lukt het nog wel eens om dit weg te werken. Als ik na een eerste behandeling twijfel of de houtworm weg is, dan behandel ik het altijd nog een keer. Een enkele keer blijkt dat na verloop van tijd er toch nog levende houtworm in een meubel zit. Dit is helaas niet te voorkomen.
  • Hout is een natuurproduct wat betekent dat het kan gaan werken. Bij koud en droog weer kan hout krimpen, en bij een vochtig klimaat kan het uitzetten. Je krijgt bij ons altijd een klein potje met verf bij je bestelling, zodat je eventueel kleine scheurtjes of andere beschadigingen die zijn ontstaan kunt bijwerken.